``,,,,.,,.,,''

Bättre än Titanic.
The Notebook.

Den omtalade filmen som jag haft hos mig ett helt år, utan att ens veta om det. Fick den av min syrra som i sin tur fick den av Tara Collection, vilket är rätt så kul då Tara är en damtidning.
Filmen som Jummis har gråtit av. Filmen som  Bo skickade över msn och som tog upp en jäkla massa minne.
Filmen jag glömde bort.
Filmen som jag nyss sett.
Klart att jag grät.
Men det som berörde mig mest var inte själva handlingen om en sommarromans, det var blickarna. De talade blickarna. Nåt av de vackraste jag sett.
Jag må ha sovit 4 timmar, och jag må vara lite off balance, och förkylningen blir nog inte bra av detta, men oj.
Allt låter säkert bajs, sånt man förväntar sig att någon ska känna efter ett drama som detta.
En film är bra om man känner sig förändrad. Och det gör jag.
Lite klarare perspektiv.

Och så mycket känslosammare. Sånt som man håller inne på för att det känns så dumt.
Men nu har jag börjat igen. Det måste betyda nånting.
Jag som säger som andra delen av min älskade redaktion. Jag är tillbaks, men jag har med mig nåt nytt.
Det känns som jag upprepar mig, men det kan nog vara bra att påminnas.
Innan jag faller i dina armar.

♣♥♦ Love IILouise


snart faller jag nog i fällan, då jag på stigen börjat vandra

 ♣♥♦ Love IILouise

Resultat från Facebook quiz; vem e jag om tio år?

Transsexuell popstjärna När din karriär dalade efter att du blivit tunnhårig rådde din manager dig att göra ett könsbyte, för att bli intressant igen. I själva verket hade du inte särskilt stort val, i kontraktet du skrivit på utan att granska det närmare ingick, förutom kontroll av din musik och framträdanden, också kontroll av ditt yttre. Skivbolagets jurister tolkar detta, med hjälp av queerteori, som att de har rätt att begära att du ändrar kön. Eftersom vetenskapen kommit så långt är det egentligen ingen stor sak. Du läggs in på torsdagen och på tisdagen ger du din första intervju som kvinna. De frågar om du är inspirerad av Michael Jackson. Du vet inte vem det är. Sedan fildelning blivit belagt med dödsstraff och musik numera är lika dyrt som guld är det en kostnadsfråga att lyssna in sig på gamla artister. Du kommer inte från en särskilt rik familj, och ditt skivkontrakt har inte gett så mycket pengar som du hoppats på. Men du bestämmer dig nu för att sälja din bil och köpa några låtar av Michael Jackson.

Lights will guide me home and ignite my bones and you will try to fix me

Jag är numera sjuk. Rinnande sjuk. Inatt, hade jag feberyra. Vaken men ändå i sömn, talandes med mig i själv i tron om att jag inte var ensam i rummet. Jag pratade åt de andra, och jag själv svarade på deras/mina frågor. Vred mig. Höll på så inpå morgonens första solglimtar. Inte särskilt bekvämt.
Jag har nu tagit en hemsk kur som Mor o Syster rekommenderadev starkt.
Varmt vatten
En skön dos honung
3 vitlökslykftor pressade
Ingefära, riven
Citronsaft

Första klunken tänkte jag friskt och fröjdigt att det här var väl inget att besväras över då jag för en stund trott att jag hamnat  i "tappa smaken" stadiet, men icke sa nicke, där brände det plötsligt till i halsen. Vilket förhoppningsvis betyder att det funkar.
Det är inte kul att vara sjuk, nu när jag äntligen känner att jag är på G. Nu när allvaret kommit igång. Nu när jag förstått att man inte kan leka sig igenom livet, även fast det skulle vara kul. Att pengar har värde. Att människor har värde. Att jag har värde.
Att övning ger färdighet.
Fick höra av mina vänner att Helena (min danslärare) sagt att hon är stolt över mig.
Lilla mig.
För att jag med eld och vågor tar mig an Kulturnatten.
Och med det i bagaget så gick jag i söndags, efter 3 timmars fyllesömn, till Högskolan/Bibliotekets vägg och koreograferade. Från kl 10 till halv 2. För första gången, lämnade jag mobilen hemma och tog bara med mig själv, nycklar, ipod, vatten och massa kärlek.
Dansen fick sin början, sin handling och sitt slut. Jag fick ett nummer av en utländsk kille vid namn Nayid som envisades på att vi skulle byta nummer. Jag var ju grymt ofräsch. Men det är mkt möjligt att det var dansen som han blev förälskad i. Jag gav inte honom mitt år.
Han däremot skrev mig ett litet meddelande på en lapp som han diskret hade lagt bland mina grejer (den busen) när jag övade mot väggen, där det i stort sett stod att han väntade på mitt call.
You wish.

Jag var i full rulle hela söndan. Och det kändes jätte skönt. Att vara tillbaks i mitt rätta jag. I det jag som inte varit jag på länge.
På måndagen däremot var jag skakis. På baletten kunde jag inte fokusera, mitt center som alltid annars brukar vara rätt, vara helt fel. Tecken. Tecken på obalans.
Sen sket det mesta sig. Och nu sitter jag här, med eftersmak av ingefära. Ska ta en jäkla massa tabletter innan läggdags så jag förhoppningsvis slipper yrseln.

Imorgon är givetvis, en ny dag. Diska stordisken bör jag klara av. Städa bort dagens klädångest. Fixa med pengar på Länsförsäkringar. Hämta mitt paket som jag väntat på i 3 månader. Det är ju fint hur snabbtänkt Posten är ibland.
Läsa om Steiner, så man kommer nånvart med det på skolprojektet.
Senare på kvällen, ska det tränas rockringar. Vår dansklass ska ställa upp i en konstvideo. Vi ska rocka. Ringar.
Hela idén verkar galen. Det var ju därför jag tackade ja.

Mina modellbilder har äntligen kommit. Fräscha kort. Detta kan nog bli bra.

I år jobbar jag med att inte lämna saker åt slumpen. Det är inte alltid särskilt lyckat.


♣♥♦ Love
IILouise

...

Lights will guide you home

And ignite your bones

And I will try to fix you


Jag kan nog bara skriva konstiga texter

Ur Små tankar av Pelle och Louise. 
 
"trodde att du hade gått förbi men det var bara vattenslangen som bara ville säga att nu räcker det, vi vi vill inte ha mer krig, inga mera krig i fiskdammen där så många elefanter drunknat i fyllo av fjädrar o stora helikoptrar som de gamla glömt av på tågstationen. nä ingen harry potter med halv snopp, utan en madam med hög näsa o varm panna, där hon tillagar torsk på fredagar. det måste få ett slut sa han, men då hade jag redan gått, gått för att stanna på nya platser, där andra bara sovit, där andra dragit linor där du min sköna fick ett brev från kajsa som satt o grät utanför sklyfönstret då hon fick se sin undelat bajsa.. som aldrig förr o det är därför vi lever i nuet, utan alingsås på kartan o utan mandel i gröten. nu gäller det, fiskpinnar i såsen kantareller i raketerna, så bör midsommaren blir misslyckad. men det är ju det vi förväntar oss, att den ska bli. för om du bara hade gått förbi så hade jag gett dig snusdosan du glömde i min trånga kalsong, o då hade faktiskt the ark vunnit eurovisions song contest!"

Good morning sunshine

♦Enda tvättstugetiden för helgen är mellan 7-11 idag och imorgon. Det enda rätta var att gå upp tidigt. Jag har alltså varit vaken sen kvart över sju. Ljuvligt. Jag kan seriöst inte gå på mitt högra ben, jag har 2 olika kroppar idag. Den mjuka o den stela. Om det blir utgång ikväll, så kommer det nog se rätt så lustigt ut, oavsett hur hett jag kommer klä mig.. En fantastisk känsla. Hillman har också väldigt ont. Vi ser ut att vara gravida fick vi höra igår på mys/film kvällen hemma hos Candela. Första gången jag fick se a nigt at roxbury, och den var ju helt underbart kul! Det hade jag inte väntat mig. Humor, humor rakt igenom. No... yeeeeees!
Jag har ju planerat att dansa, eller rättare sagt vi ska dansa på en vägg på Kulturnatten. Detta kan jag ha nämnt tidigare. Inspirationen är lite torr just nu, och det är svårt att försöka koreografera nåt mot min halldörr. Så jag funderar seriöst, att som idag, gå upp tidigt, för att ta mig ner mot hamnen och improvisera lite på The Wall. Äkta vara liksom. Tidigt måste det som sagt ske, när ingen annan är vaken och ser på galenskaperna. Och mycket kaffe i mig.
idag ska jag skissa, och kanske lite effektivt skriva en cv och skicka in till Coop forum. Får ljuga till det lite snyggt, när man egentligen inte har några tidigare jobberfarenheter. Men jag hoppas nog mer på luffarjobbet på Doncan. Möjligheternas företag som det så fint heter.
Det finns en spännande kille på Tonis som säger att han inte vill spela några spel med mig, som skickar kärleksdikt till mig om hur han skulle finna ro vid min barm, att det är där han vill bli älskad, som hitills har raggat på 4 tjejer från konstskolan. Han är 25 och intensiv. Jag bara skrattar åt honom och det ser han tydligen som en flört. Spännande kille. Eller som alla andra säger; han är konstig. Inte konstig på ett charmigt sätt (inte som jag alltså) utan seriöst konstig. En kille som gör bort sig totalt. 3 veckor har han varit på ön, och hans uppdrag är kanske att ragga på alla på ön. Jag sa av nån anledning ja till att ta en fika, eller ta ett glas rött med honom, jag har ju som tidigare nämnt att jag har svårt att säga nej. Sen så pratade han iofs på i en kvart, i mobilen om att jag på nåt vis skulle vara tråkig. Jag av alla människor är väl fan inte tråkig. That´s not my deal with the world. Han visste nog exakt vad han gjorde när han sa så. Jag är ju lite såvrflirtad har jag märkt, men i det här läget är det ju en bra sak. Så man skilja svinen från pärlorna så att säga. I för sig tror jag inte att han är ett svin. Han känner nog bara alltför stor lust till kvinnan. För han attraherar mig inte på nåt vis. Först trodde jag att hans intressanta sätt att föra och prata på var någon charmig grej, men han är ju sån, hela tiden. Konstant. Usch.
Funkar ju inte.
Jag saknar min ena halva. Min sparv. Min bög. Min Pelle.
Han har tydligen ett månadslångt jullov och jag har 3 veckor. Men jag längtar så. Han har säker blivit skit duktig tills dess. Kanske jag också.
Mitt ben alltså. Det går verkligen inte att gå nerför trappor. Jag noterar detta varje gång jag är på väg från tvättstugan. Nu är jag inne på sista vändan. Sen ska jag nog städa, göra mig vacker för att gå ner på stan och shoppa strumpbyxor. Det borde jag ju ändå få shoppa. Det är ju nödvändigt.
Läskigt att det blivit kallt så snabbt. Runt 10 grader om dagarna. Förra hösten kom det inte så tidigt. Nästa höst blir det väl ännu värre. Bara att kolla på rönnbären. Det är vilken tidpunkt de dyker upp och hur röda de är, som är det avgörande. Och så som läget ser ut just nu, så ska det bli kallt.
Jag behöver en ny vinterjacka.
Jag försöker ju lura mig själv på morgonen. Det fanns ju två orsaker till varför jag sökte en annan utbildning. Jag är inte så helförtjust i tanken att 24/7 glida runt i träningskläder och uppfattas som uppklädd av sina danskollegor när man har på sig jeans. Så förbaskat tragiskt. Detta har jag säkert nämnt tidigare. Men det är verkligen så jag känner. Så nästan vaje morgon, cyklar jag till skolan i fina dojjanskt vardagliga kläder för att sedan byta om till härliga tights. Dock likblek i ansiktet. Men rätt så fräsch känner jag mig då i alla fall.
Jag försöker skapa rutiner. Så jag inte faller in i förra årets träsk. Det är svårt. Jag var rent utav en expert på ursäkter att inte komma till skolan och när jag väl var där, så var jag inte 100% där. Vilket jag skäms oerhört mycket för.
Fy fan var tjock jag var. Flottig och tjock. Massa pengar gjorde mig förvirrad vilket gjorde mig till en slösare. Jag undvek att tänka. Det kanske jag fortfarande gör, men inte lika medvetet. Jag har aldrig stått min syster så nära som jag gör just nu. Jag förstår delvis varför alla upplever henne som äldre än mig. Hon är nog bättre på att hantera livskriser. Har kanske en seriösare attidtyd till livet. Till samhället. Men jag är inte helt blind. Jag måste bara göra massa misstag för att inse det.
Det är ju också ett sätt. Men så är jag inte heller så jäkla bra på matematik.
Äntligen har jag fått bort den där funktionen som gör att jag ständigt får mailsms. Som också kostar massa pengar.
Soppdiet skulle ju kanske vara nåt. Billigt om nåt.
Nu får jag ju nämligen inga mer csn pengar. Och får istället ta av mina egna pengar. Iofs var de till för såna här grejer, och inte en massa restaurangbesök och shopping. Men jag är jäkligt stolt över att jag har betalat min utbildning själv. Därför är det ju nu aktuellt, som jag så fint kallar det, att skaffa ett jobb. Nån gång måste vara den första gången.
En annan intressant sak. Var att jag tidigare i veckan, på en balettklass var nära att börja gråta när jag för första gången klarade balansen på adagio. Det säger nog det mesta om dansen.

Puss till alla fina på fastlandet. Mamma, Bruschan, Jossan, Axel, Äckan, Hurtig, Pelle, Farmor & Farfar, Frid Anna, Bo, Margoth, Haggan, Marina, Carro, Marre, andra delen av redaktionen, Stasia, Jennie, Jummis och till sist men inte minst Emmi den finska pinnen!

♣♥♦ Love IILouise

Eva Funck är min idol

Jag minns henne från Bolibompa, i Björnes Magasin. Med hennes klipska fingrar, vackra naglar och pedagogik. Och jag minne hennes glada min när hon för någon timme sen vann Kristallen i kategorin Bästa barnprogram. Fortfarande lika fräsch.
Nu är det repris på Ett Herrans liv. Ett av mina favoritavsnitt ikväll. Ingvar Oldsberg. Sketchen är bäst och jag har väldigt ofta kikat på den, på vårt älskade youtube.

Tredje veckan på Gotlands Dansutbildningar. Hårt. Hårt. Och väldigt tufft. Vi är 11 st. 4 nya och 7 st veteraner. Vi 5 i gänget håller ihop och har fler planer på filmer.
http://www.youtube.com/watch?v=sl66J1z1PcM

Som den general jag är för Kulturnatten så har jag ett ansvar för Gotlands Dansutbildningar och våra bidrag. "Dansmaraton runt i Visby" och min lilla avstickare "Hör det du ser"
Den sistnämnde är en dans för en trio som ska ske på en vägg och vi brudar, ska  bära stora hörlurar. Läckert!
Enligt Hillman är, jag är världens sämsta vegetarian det bästa uttrycket. Det bästa citatet. Det kommer definitivt dyka upp i nästa frågetävling/tipsrunda om vårt gäng.

Jag är trött.

♣♥♦ Love IILouise

världens sämsta vegitarian

då jag råkade få i mig kött, i torsdags, Men tyckte att såsen hade fin arom. det hade inte min mage några timmar sen. Det hela rör sig om ett kraftigt missförstånd av peperoni o feferoni.. 2 helt olika saker.
Lammkött däremot.
Oj oj. Kom hem från en dejt nyligen. Lite pinsamt att jag gick därifrån imorse. Men åh. Så grymt snygg han va. Ojoj. Eller är. Han är snygg. Vilken jäkla hyllning. Tråkigt dock, att han förnekar sitt gotländska ursprung o talar inte därefter.
Snart ska jag ringa Csn o prata om de pengar jag antagligen inte kommer att få.
Lovely.
Skolan är helt underbar. Träningsvärken likaså. Alla tycker jag är annorlundare från förra året. Stämmer nog.
Jag känner mig mer trygg i mig själv.
Det är väldigt trevligt.
Härlig fest i fredags hos Ylle, Sanne & Marcella. Tema; Madonna/glitter/inflyttningsfest. Det var huvudprydnadstävling o jag kom på delad andra plats. Mitt bidrag var snopp med älghorn. I övrigt har jag gjort min silverklänning själv.


♣♥♦ Love IILouise

RSS 2.0